Konfekt-kage: Mazarinkage med appelsin og knasende nødder

Okay, rigtig konfekt-kage er det jo nok ikke. Men hvad ville det egentlig også være? At den så smager som et stykke super lækkert julekonfekt er en helt anden sag – for det gør den. Det resulterer dog ikke i, at man kun kan spise et lille stykke, som man jo typisk gør med konfekt. Så er I advaret. Det var én min mor havde bagt, fordi jeg kom hjem på weekend, og jeg kan fortælle, at den forsvandt ganske hurtigt. Over halvdelen var væk allerede første aften – og vi er altså kun tre i familien. Men hvad pokker, når det er godt skal det jo spises. Som appetitvækker kan jeg fortælle, at den indeholder både marcipan, nougat og appelsin – de absolutte yndlingsingredienser fra konfektens verden.
Opskrift
150 g marcipan
150 g sukker
150 g smør (blødt)
3 æg
75 g mel
Skal fra 1 appelsin
½ tsk. stødt kanel
190 ml piskefløde
115 g nougat
30 g hasselnødder
Mazarinbunden: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk marcipanen (der skal rives) og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør mens der piskes. Pisk herefter ét æg i af gangen. Vend så mel, appelsinskal og kanel i massen. Hæld derefter dejen i en smurt spring, hvor bunden er beklædt med bagepapir (omkring 20 cm i diameter – vi brugte dog en 24 cm). Sæt kagen i ovnen og bag i cirka 30 minutter. Lad derefter kagen køle.
Toppingen: Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak imens nougaten og kom det i en skål. Hæld derefter den varme fløde over nougaten og lad det køle 1 minut. Pisk derefter, så nougaten smelter helt sammen med føden. Lad det køle inden det dækkes til og sættes i køleskabet natten over.
Pynt: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rist derefter de hele hasselnødder i ovnen i cirka 10 minutter. De skal være gyldne, men ikke brændte, og den brune ‘hinde’ skal kunne løsnes. Hæld derefter hasselnødderne ud på et viskestykke og nulr ‘hinderne’ af.
Samling: Pisk nougatfløden til en let skum og fordel den på kagen. Skær hasselnødderne midt over og drys det over kagen sammen med revet appelsinskal. Done!
– MissConradsen
Følg bloggen på Facebook for mange flere opskrifter og andre sjove indslag: HER
Ingen kommentarer endnu