Så begynder julen!

Choko-karamel tærte med Oreo bund

Endnu engang lørdag og endnu en gang tid til kage. Denne gang havde jeg langt om længe fået købt en tærteform, så jeg kunne afprøve den kagetærteopskrift, jeg have gemt ned på min computer engang i tidernes morgen. Anledningen var (endnu) et besøg af svigermor, og så skal der jo selvfølgelig hjemmebag til.

kage-0vxa4uizsfohh5m7c-zvlg

Dette billede er lånt, da mit midlertidige kamera (min mobil) desværre måtte give op på pladsmangel…

Selv om den af overskriften ‘choko-karamel tærte med Oreo bund’ lyder en smule kompliceret, så er den faktisk ganske let at lave. Og så indeholder den kun fem ingredienser. Og resultatet er lækkert, hvis man er til en rigtig smagfuld kage. Dog vil jeg anbefale en klat vaniljeis til for at komplimentere den ‘tunge’ chokoladesmag fra kagen. Og det bedste ved kagen er, at man kun behøver et lille stykke for at føle sig ‘mæt’, så man har til MANGE dage! Og hvis man ikke orker at spise denne lækre kage en hel uge, ja så kan den også fryses…

2016-11-27-10-38-18

Opskrift

350 g mørk chokolade

2 dl rørsukker

28 Oreos (svarer til to ruller)

325 g smør

3 dl piskefløde

Knus Oreos i blenderen til der ingen ‘klumper’ er. Smelt herefter halvdelen af smøret og hæld det sammen med de knuste Oreos. Rør det sammen og mas derefter massen ned i en tærteform. Sæt den i køleskabet i 10 minutter.

Imens puttes resten af smørret og rørsukkeret i en gryde og varmes op ved medium varme. Der skal piskes konstant. Når det bobler skal det forblive på varmen i et minuts tid. Det tages herefter af og lidt over en halv dl af piskefløden tilsættes. Rør det sammen. Dette skal køle i et kvarterstid og skal derefter hældes ud over tærtedejen. Når dette er gjort, skal tærten køle i fryseren i cirka en halv time.

Når tærten er næsten færdig med at køle i fryseren hakkes chokoladen. Herefter varmes piskefløden i enten en gryde eller i microovnen til den begynder at boble. Når dette sker hældes den over den hakkede chokolade, og der piskes til massen er ensartet. Hæld det derefter over tærten. Til sidst skal tærten enten 30 minutter i fryseren eller i køleskabet til den skal serveres. Lige inden servering kan der drysses med havsalt, hvilket jeg dog af mangel på netop havsalt ikke gjorde…

Enjoy!

2016-11-28-10-28-13

 

(Opskriften tager udgangsspunkt i én fra Bo Bedre)

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

2 kommentarer

  • Sanne

    Hej.
    Hvad størrelse tærteform brugte du?
    Kh. Sanne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MissConradsen

      Hej Sanne
      Jeg mener, at den er 22 cm i diameter.
      Mvh.
      Michelle

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så begynder julen!