Det er en skræmmende verden vi lever i!

Fuldkorns pølsehorn

2016-05-08-16-58-17

Ja det er godt nok ikke helt så sweet, som sweet homemades ellers plejer at være, men gode er de nu alligevel. Og også ganske nemme at lave. Dog skal de hæve en del, men tiden kan jo altid bruges på noget andet fornuftigt i mellemtiden. Jeg lavede en god portion af de omtalte pølsehorn den anden dag, for at hr. kæreste og jeg havde lidt nem frokost her midt i eksamenslæsningen. Det betyder så også, at de 20 jeg lavede stort set allerede er væk. Men så må der jo bare bikses en portion mere sammen…

2016-05-08-14-58-01

 

Opskrift

NB: Én portion passer med én pakke partypølser, hvor pølserne halveres, så der bliver 20 stk. pølsehorn.

2 dl lunken vand

50 g gær

100 g smør

2 dl syrnet mælkeprodukt (kærnemælk, creme fraiche eller lign.)

2 tsk. salt

2 æg

350 g grahamsmel

500 g hvedemel (cirka!)

Én pakke partypølser (eller 20 små)

Start med at røre gæren ud i det lunkne vand. Smelt derefter smørret og lad det køle. Hæld det syrnede mælkeprodukt samt smørret i gær og vandblandingen. Tilsæt salt og grahamsmelet. Rør og tilsæt æg. Rør derefter hvedemelet i dejen lidt efter lidt til den er let klistret og slipper skålen. Ælt dejen. Lad den hæve i 30-45 minutter.

2016-05-08-16-26-06

Slå derefter dejen ned og del den i  tre klumper. Rul dejen ud til cirkler. Del dejen i trekanter af hhv. 7, 7 og 6. Rul dejen om pølserne. Lad dem derefter hæve 10-15 minutter inden de sættes i ovnen. Tænd så ovnen på 200 grader varmluft, pensel pølserne med mælk eller lignende og bag dem i 15-20 minutter. Når de er gyldne og lyder hule er de færdige.

Perfekt til fryseren. Hvis de tages op om morgenen, er de tøet op inden frokost 😉

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er en skræmmende verden vi lever i!