Min indre shopaholic

Mini-brownielagkage med jordbær/hindbærmousse

Når det nu sidste lørdag ikke 100% var et kageindlæg, men mere et ‘brød’-indlæg, ja så er det vist tid til RIGTIG kage denne gang. Og det skal I få. Hvis I læste mit indlæg i sidste uge, der omhandlede min nytårsaften, ja så ved I, at jeg lavede en lækker lille nytårsdessert. Og den opskrift skal I selvfølgelig ikke snydes for. Som overskriften så fint indikerer, ja så er det en mini-lagkage lavet af brownie og mousse.

2016-12-31-14-44-08

 

Opskrift brownie

200 gram smør

200 gram mørk chokolade

150 gram sukker

5 æg

1 spsk mel

Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter chokoladen. Lad det smelte. Tag så gryden af varmen og tilsæt sukker. Rør rundt og tilsæt herefter æggene lidt efter lidt og rør undervejs. Æggene skal ikke piskes inden. Kom så mel i og vend dejen godt rundt. Kom til sidst bagepapir i en form/fad på cirka 22 cm og hæld dejen i formen. Bag ved 180 grader varm luft i 20-25 minutter (afhængig af størrelsen på formen). Kagen må gerne virke en smule ufærdig, når den tages ud af ovnen. Lad kagen køle inden den skæres ud – gerne natten over.

2016-12-30-13-07-48

Opskrift jordbær/hindbærmousse 

200 gram hindbær

100 gram jordbær

100 gram flormelis

4 dl fløde

5 blade husblas

Hvis der brugs frosne bær, er det en fordel at lade disse dryppe af i en si natten over. Alternativt kan man (ligesom jeg gjorde) skylle bærene til de tøer op og derefter lade dem dryppe (så behøver de ikke ligge natten over, hvis det ikke passer ind i tidsplanen).

Start med at lægge husblas i blød i 15 minutter. Kog så hindbær og jordbær op og tilsæt den bløde husblas (pres vandet ud af husblassen inden). Lad husblassen blive helt opløst i bærmosen og tag gryden af varmen. Pisk derefter fløde og flormelis sammen (det skal være en ‘let’ flødeskum, og den skal derfor ikke piskes helt op – så skiller moussen, som jeg så fint erfarede). Bland så bærmosen sammen med fødeskummet ved først at putte en smule flødeskum over i gryden (der gerne må være let afkølet) og derefter alt indholdet af gryden over i skålen med flødeskum. Vend det hele rundt til massen er ensartet. Kom til sidst moussen i en sprøjtepose og læg den på køl til moussen har sat sig (gerne natten over, ligesom brownien).

2016-12-30-13-08-02

Skær brownien ud i de ønskede størrelser. Jeg brugte et vandglas til at ‘trykke’ de runde bunde ud. Halver derefter bundene, så du får en bund og en top. Kom moussen på bunden og placer topbrownien ovenpå. Put til sidst en smule mousse på toppen og pynt eventuelt med lidt chokolade (her havde jeg lavet chokoladehjerter dagen inden, der ligesom resten havde kølet natten over). Done! Små festlige mini-lagkager.

2016-12-31-14-47-17

 

(Opskriften tager udgangspunkt i én fra twin-food.dk)

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min indre shopaholic