Jordbær/rabarber lagkage med mandelbund

Som jeg nok har nævnt en gang eller to, har jeg lige som de fleste andre studerende siddet med eksamener og eksamensforberedelse her i juni. Og det er desværre gået ud over tiden til bagning.
Jeg vil derfor præsentere jer for en fantastisk genganger, som passer perfekt til årstiden. Den indeholder nemlig den åh så populære ingrediens: Rabarber. Og den bliver bestemt ikke dårligere af at blive bragt igen.
Det er en lagkage med sprød mandelbund og rabarberskum ovenpå. Og så selvfølgelig toppet med friske jordbær og chokolade.
Opskrift
Bund
4,5 pasteuriserede æggehvider
299 g sukker
200 g mandler med skal – blendet groft
Rabarberskum
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
Korn fra 1 vaniljestang
½ liter piskefløde (pisket til skum)
Pynt
500 g jordbær
100 g mørk chokolade
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Pisk så æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk igen. Ven derefter de blendede mandler i æggehviderne. Beklæd herefter en bageform (cirka 24 cm) med bagepapir og fordel massen deri. Bag bunden i ovnen i 25-30 minutter og lad den derefter køle.
Skær imens rabarberne i små stykker a cirka 2 cm og fordel dem i et ovnfast fad. Her er det igen en fordel af beklæde det med bagepapir. Drys derefter sukker, kartoffelmel og vaniljekorn ud over rabarberne og læg vaniljebælgen ved. Bag dette i ovnen i 30 minutter og lad det herefter køle. Fjern så vaniljebælgen igen og rør det sammen til en ensartet masse.
Vend den kølede rabarbermasse sammen med den piskede flødesum og fordel det derefter på mandelbunden.
Slut af med at pynt med jordbær og chokolade.
– MissConradsen
Følg gerne bloggen på Facebook: HER
Ingen kommentarer endnu