Sunday quotes about life

Cykling: What to do and not to do

giphy

Cykling er ikke en kunst, jeg praktiserer særlig ofte. Faktisk ikke siden folkeskolen og så en enkelt uge på gymnasiet (det blev hurtigt droppet da regnen kom og jeg fandt ud af, at 6,5 km op ad bakke IKKE er særlig sjovt tidligt om morgenen)…

Men nu da jeg er flyttet til Aarhus og sammen med en lystig cykler, ja så er der ikke så meget at gøre. Om jeg fortryder at jeg ikke længere bruger 623kr. på buskort hver måned i stedet? En smule…  Det er egentlig ikke så meget på grund af det faktum, at Aarhus er den mest bakkede by, der findes (slet ikke!), eller det faktum, at man altid bliver yderst svedig og klam under sin tykke jakke og halstørklæde, der er nødvendig på denne tid af året. Nej. Det, der får mig til at fortryde, er, når vi efter en lang dag på UNI skal hjemad. Sammen med 220 andre cyklister! For hvor er der virkelig nogle mennesker, der ikke ved, hvad god cykelkultur er, eller hvordan man bedst gebærder sig på cykelstien. Jeg mener, det er jo næsten nødvendigt med et kørekort!

Så her er altså en liste til alle de, der skulle være i tvivl om førnævnte. Hvis ikke for jeres egen skyld, så for mennesker som mig, hvor humøret ikke altid er i top mandag eftermiddag efter sidste time – eller for både din og min sikkerhed.

 

What to do and not to do:

  1. Det er under ingen omstændigheder tilladt at overhale indenom. Jeg mener, ville du gøre det som bilist? Nej. For det er en yderst farlig handling.
  1. I forlængelse af ovenstående punkt kan man hjælpe sig selv mod denne farlige overhaling ved altid at holde til højre – igen, præcis som bilisterne. Her ved jeg selvfølgelig godt, at der også er mange bilister, der ikke helt forstår denne regel, men det er en helt anden diskussion.
  1. Når I synes, der skal sniksnakkes undervejs, så vær venlig at være ekstra opmærksom på de 10-20 cyklister, der yderst tålmodigt snegler sig afsted bagved, fordi det faktisk er umuligt at overhale uden at skulle risikere både liv og lemmer, når man skal balancere på kantstenen mellem dig og den yderst trafikerede vej eller ligefrem begive sig ud mellem de lettere hidsige og stressede bilister, der skal nå at handle og hente børnene inden SFO’en lukker.
  1. Ligesom med bilister er det VIRKLEIG god stil at give tegn i trafikken, så andre ved, hvor du skal hen – i hvert fald når du kan se, at der er andre i nærheden.
  1. Og sidst, men ikke mindst: Det der med pludselig at stoppe op og vende cyklen på tværs af stien, fordi du lige pludselig kom i tanke om, at du skulle over … Behøver jeg sige mere?

 

Så jeg tror jeg taler for mange ikke mandagsglade mennesker, når jeg siger: På forhånd tak 😉

Ps. Hvis I har andre gode råd, så skriv dem gerne, for jeg har helt sikkert glemt et par stykker. Og måske jeg også kan lære lidt. Såsom ikke at cykle fodgængere ned, når jeg skal svinge til højre…

 

MissConradsen

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes about life