Sunday quotes I like

Man kan ikke voldtage en upåvirket – åbenbart

silence-is-not-consent-yes-mean-yes-no-rape

Jeg havde egentlig planlagt et indlæg, der gik på, at jeg ingen inspiration havde. Men den ramte mig da godt nok pludseligt og meget hårdt i ansigtet, da jeg loggede på Facebook, og så overskriften: ”Landsretten frifinder to syrere for voldtægt af 16-årig: Hun kunne bare have sagt fra” (læs den her)

Artiklen handler om, at (endnu) en ung pige er blevet voldtaget. Og de to gerningsmænd blev dømt. Indtil de ankede. Nu er de begge frifundet i landsretten på trods af, at de til at starte med var dømt og havde fået forholdsvis hårde straffe.

Begrundelsen for dette? Der var ikke fundet bevis for at pigen var i en tilstand, hvor hun ikke var i stand til at modsætte sig. Pigen var altså ikke fuld eller påvirket på anden måde, og derfor er det selvfølgelig ikke en mulighed, at hun kan blive voldtaget (sarkasme kan forekomme – i store mængder!).

Men man burde så tænke, at hvis hun vurderes til at være i en tilstand, hvor hun sagtens kan modsætte sig, så er hun vel også i en tilstand, hvor hun kan give sin accept. Og det tvivler jeg stærkt på hun har gjort. Der er selvfølgelig nogle, der er til sex på en betonklods i et mørkt anlæg, men det virker ikke videre sandsynligt, at denne unge pige frivilligt har indvilliget i dette. Der må jo være en grund til at hun har anmeldt det. Og at de to fyre i første omgang blev dømt til en hård straf.

Det er dog (desværre!) sådan i det danske retssystem, at man er uskyldig til det modsatte er bevist. Og da det er ret svært at bevise, at den unge pige ikke har indvilliget, ja så går de to fyre altså fri – sammen med en hel masse andre formodede voldtægtsforbrydere, man heller ikke har kunnet bevise skyldige.

Men det er retssystemet i en nøddeskal. Og som jeg tidligere har skrevet, så burde det ændres, nu! Specielt når det kommer til sager som voldtægt, hvor det er yderst svært at bevise, at offeret ikke frivilligt har indvilliget – eller modsat, sagt klart fra. For det er åbenbat det, der skal til for at (formodede) voldtægtsforbrydere kan blive dømt. Og det virker umiddelbart som en umulig opgave…

 

– MissConradsen 

 

Følg gerne bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes I like