Sunday quotes from Dr. Seuss

Et nej er et nej – hver gang!

635952453657636486-1399018154_what-part-no

Dette er et emne jeg før har skrevet om, men også et, der til stadighed og skræmmende nok bliver ved med at være relevant og aktuelt. Voldtægt.

Det der denne gang får mig til at skrive om emnet er en artikel om en sag i Sverige, hvor udfaldet ikke helt blev som forventet. For i mit hoved står det klart, at hvis der er sagt nej, så er det et nej. Og så er det sådan set irrelevant om det er sagt til en fremmede, en man kender, en ven eller sågar en kæreste. Et nej vil ALTID være et nej. Og her også uanset om man siger det grædende, råbende, hviskende eller tilmed flirtende, så betyder det stadig NEJ. Og det er så det denne sag har gjort klart for mig at ikke alle er enige i.  Ét er at voldtægtsmanden ikke er enig – det er jo ligesom det, der fører til hele sagen – men noget andet er, at dommere rundt om i verden tydeligvis heller ikke er det! Og her hentyder jeg jo selvfølgelig til den omtalte sag i Sverige.

Her var en pige ifølge hende selv blevet truet og voldtaget af en ung fyr på et hotel. Men… Han var ikke blevet dømt, fordi han hævdede, at pigen havde sagt nej på en flirtende måde. Flirtende måde!? Hvordan kan en dommer på nogen måde acceptere denne ’undskyldning’. Det er jo fuldstændig hen i vejret. Med frygt for at gentage mig selv, så tager vi den lige en gang til for prins Knud (og mennesker som denne forskruede dommer): ET NEJ ER ET NEJ! Javist at han blev dømt for en række andre overtrædelser, der også havde fundet sted, men ikke for selve voldtægten. Ikke for det han havde udsat den stakkels unge pige for, og som vil påvirke hende resten af livet. Det er jo fuldstændig absurd.

Jeg har (desværre) efterhånden forstået, at straffen for voldtægt ikke er særlig høj – hverken i DK eller resten af Skandinavien – og det er vel noget man bare må acceptere, uanset hvor højt man råber op om, hvor uhørt det er. Men at voldtægtsmanden slet ikke bliver dømt, fordi offeret ikke havde sagt ’nej’ på den rigtige måde, det burde simpelthen ikke kunne finde sted. Så vi tager den lige en gang til: Et nej er et nej, og hvis pigen har ytret dette og fyren alligevel vælger at have sex med hende, så er det voldtægt, hvilket slet ikke burde være til diskussion. Og det skal straffes. Punktum.

 

MissConradsen

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes from Dr. Seuss