Fit for fight #7 - back in the game

Er retssystemet blødsødent?

court

Nu har de efterhånden talt en del om de to kvinder (en mor og en datter), der stak af fra regningen på Jensens Bøfhus. I har måske hørt om det? Hvis ikke, så kan jeg fortælle, at de blev fanget og fik lov at betale regningen, som var løbet op i hele 825 kroner. Men ikke nok med det, så kan de nu se frem til enten en bøde eller 6 måneders fængsel, for at stikke af fra regningen. Og det er her, jeg står fuldstændig af. For selvfølgelig er det ikke i orden at stikke af fra regningen – slet ikke. Men at risikere 6 måneders fængsel, det er måske lige i overkanten? Det er jo lige før, at det kunne have betalet sig for kvinden at stikke tjeneren, der løb efter dem, en på hovedet i stedet. Ifølge straffeloven ville dette have givet 30-60 dages fængsel. Det hører jo ingen steder hjemme til sammenligning med de seks måneder, de måske kan se frem til som følge af ikke at have betalt regningen!

Jeg ved, det er et emne, mange danskere kan diskutere fra nu af og til den dag de dør – og jeg melder mig gerne som en i flokken. For er der noget, der kan (undskyld mit sprog) få mit pis i kog, så er det straffeloven i Danmark. Jeg ved dog også, at det ikke altid er et emne, folk er enige om, men det skal ikke forhindre mig i at stå 100 procent fast ved min holdning: Straffene i Danmark er alt, alt for lave, når det kommer til sager, der involverer andre personer. Er det økonomiske sager, som den milde med de førnævnte kvinder eller langt grovere af slagsen, hvor direktører stjæler flere millioner fra deres firma, så er der ingen problemer med at give dem op til 10 års fængsel. Men så snart det involvere andre mennesker i form af voldtægter, røverier, ja endda mord, så bliver det danske retssystem blødsøden – og det er bestemt ikke over for offeret, der i flere tilfælde kan risikere at møde forbryderen allerede et par år efter.

Jeg siger ikke, overhovedet, at der skal indføres dødsstraf eller lignende i Danmark. Det er efter min mening en alt for nem straf for de værste forbrydere(!), og nu har man jo også hørt om flere sager i USA, hvor det har vist sig, at de har fanget den forkerte gerningsmand. Men jeg siger derimod, at et par år eller ti mere ville klæde det danske retssystem, når det kommer til sager, der skader andre mennesker både fysisk og psykisk. Der kan jo selvfølgelig være undtagelser, men det synes mere som om, at retssystemet på nuværende tidspunkt tager hensyn til forbryderen end offeret, og jeg tænker ikke, det er dét, der er mening med en straf. Ordet beskriver det jo meget godt i sig selv: De skal STRAFFES!

Hvad er jeres holdning til emnet? Synes I, at straffene er hårde nok i Danmark?

 

MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

2 kommentarer

 • Marianne S clausen

  Helt enig vi er ALT FOR blødsødenhed i Danmark over for voldsforbryder, og som du jo så glimmerende beskriver i den næste blog så er der åbentbart nogle der opfatter det at afsone sin straf som et ferieophold det er ganske uanstændigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissConradsen

   Ja det er helt til grin. Men der er desværre åbenbart ikke rigtig nogen, der vil gøre noget ved det..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fit for fight #7 - back in the game