Sunday quotes saying: You can do it!

Universitetsniveauet sejler …

baby-gifconfused-gifidkgood-luck-charlie

… og her taler jeg IKKE om de studerendes niveau. Jeg læser, som I måske ved, statskundskab på universitetet i Aarhus, og som semestrene går, får vi en masse nye og spændene fag – nogle selvfølgelig mere spændende end andre. Og dette semester er et af de mere ’spændende’ af slagsen, for vi er nemlig de ’heldige’ vindere af et helt nyt fag: Politiske institutioner. Der er så bare ét lille bitte problem: Undervisningen. Det er besluttet, at al undervisning skal foregå på engelsk og fred være med det: Det er ikke dét der er problemet. Problemet er, at underviserne IKKE har engelsk som modersmål og er så usikre til det, at de mumler så meget, at selv om man virkelig forsøger at høre efter (for det ved vi vist alle kan glippe en gang imellem), så er det helt umuligt at forstå, hvad de siger. Forelæsningerne er altså fuldstændig uforståelige og forelæserne ligeledes. Det forvirrer ganske enkelt langt mere end det gavner, at bruge to timer tirsdag morgen til sådan en forelæsning.

Tager man så til holdtimerne i forsøget på at få skabt en smule forståelse for ugens pensum, så er der ikke meget hjælp at hente. Instruktorerne er her heller ikke de skarpeste til engelsk og virker mest som om, at de er sat i verden til at læse spørgsmålene op og diktere, hvornår vi skal have pause. Der hverken bliver opsamlet på spørgsmålene eller fortalt, hvorvidt det egentlig er korrekt eller forkert, det der usikkert bliver fremsagt på engelsk af en af de forvirrede studerende, og man ser tydeligt, hvordan niveauet sænkes markant i forhold til de andre holdtimer, vi har. Og når man går derfra, føler man af god grund virkelig, at man igen har spildt to timer af sit liv på absolut ingenting.

Alligevel besluttede jeg, at give det en ekstra chance efter midtvejsevalueringen – det havde jo forhåbentlig hjulpet. Det havde det så ikke! For hvad hjælper det egentlig, når det ganske enkelt er fuldstændig umuligt at forstå, hvad manden siger! Forestil jer en lettere uforståelig accent toppet med en kartoffel i munden – det er cirka sådan, han lyder, når han forsøger at gennemgå dagens spørgsmål på engelsk. Det er ganske enkelt fuldstændig håbløst, og det undre mig meget, hvordan man på så højt et niveau i sit uddannelsesforløb skal døje med SÅ lavt et niveau hos underviserne. Jeg håber bestemt, at de får forbedret det til fremtidige studerende på 4. semester, og at vi blot er meget uheldige forsøgskaniner. Ellers er der i hvert fald god grund til at genoverveje, hvorvidt dette fag var den bedste ide. Det er IKKE et niveau, der hører til på universitet.

 

MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

2 kommentarer

 • Av – får da helt ondt i hjertet på underviserens vegne.

  Han er jo helt sikkert godt inde i stoffet – men hvis man tvinges til at snakke et sprog, man ikke føler sig sikker i, så smitter det altså big time af på selvtilliden.

  Derudover er det bare altid pisse irriterende, når man er “prøvekaniner” i forhold til ændringer i uddannelsessystemet.

  Hang in there, og giv konstruktiv kritik, når semesteret afsluttes. Ved i hvert fald, at på SDU (hvor jeg læste min bachelor) går de meget op i at have tilfredse elever – og mon ikke, at det er det samme, som AU stræber efter i sidste ende. AU får jo trods alt penge for at have jer siddende på skolebænken. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissConradsen

   Du har så evigt ret: Både mht. at være prøvekanin, og at de sikkert kan deres stof i søvne – formidlingen slår bare fuldstændig fejl, desværre…

   Det håber jeg da! De er også gjort opmærksomme på problemet, så det hjælper da forhåbentlig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes saying: You can do it!