Sunday quotes about fish

Ytringsfrihed < Betænkelighedsfrihed

facebook_has_done_a_great_job_turning_people_into_a_judge._2817266420

Nu er jeg jo ikke typen, hvis pis nemt kommer i kog … Åh, hvem prøver jeg at narre: Det er alt for nemt! Og jeg er da også oftest en smule for negativ og pessimistisk – også selvom jeg prøver at gemme mig bag betegnelsen ’realistisk’. Alligevel er det jo nærmest ingenting i forhold til de mennesker, jeg dagligt ser kommentere indlæg på Facebook. Jeg mener, har de da virkelig ikke andet at gå op i? Her taler jeg jo selvfølgelig ikke om alle, men den helt bestemte type, der kommenterer på alt fra politik og finans til musikeres placering på den internationale topliste og fodboldhold – og selvfølgelig altid i en negativ tone.

Og det er dét, jeg ikke forstår. Jovist at man har ret til at kommentere, hvis man ikke er enig (eller hvis man er) – det gør jeg da også selv gladeligt, men altid i et forsøg på at gøre det på en mere eller mindre saglig måde: Gå efter bolden, ikke manden. Der er desværre bare nogen, der langt fra har forstået dette udtryk, når de til artikler om skrantende firmaer kommenterer; ”Dagens bedste nyhed. Så kan de lære det” og til politiske statusser ytre; ”Du er da også en komplet idiot”. Og ja, det er noget, jeg desværre har oplevet på tæt hold og langt fra noget, jeg finder på – men jeg vil vædde med, at I også sagtens kan nikke genkendende til denne type person?

For der sker et eller andet, når folk logger på Facebook – eller andre sociale medier. De bliver fuldstændig blinde for omverdenen og glemmer alt om den ønskværdige medmenneskelighed. Ja, vi har ytringsfrihed og ret til at sige, hvad vi vil, men vi har bestemt også betænkelighedsfrihed og ret til lige at tænke os om en ekstra gang, inden vi sviner den første og nærmeste til. Og nu kommer det måske til at lyde en smule kliché-agtig, men jeg kunne ALDRIG (så hellig som jeg er *host, som om, host*) finde på at skrive noget, som jeg ikke kan stå ved, og som jeg ikke kunne finde på at sige i virkeligheden. Eller i det mindste ikke noget, jeg ikke ville have noget imod at få smidt i hovedet igen – for det kunne jo ske, intet forsvinder på de sociale medier.

Så til alle dem, der har lidt for meget tid og ynder at bruge den på at tilsvine andre på de sociale medier: Find nu bare en smule medmenneskelighed frem – og hvis ikke det, så i det mindste husk, at bag enhver ytringsfrihed er (eller burde der være) en vis form for betænkelighedsfrihed. Og husk så, at man kommer længst med et smil og en smule positivitet – det har jeg i hvert fald erfaret.

 

MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes about fish