Sunday quotes about family

Moral er godt – dobbelt moral er dobbelt så godt?

giphy

Det har altid været betragtet som positivt at have moralen med sig – og uha, jeg prøver da. Men i takt med at de sociale medier fylder mere i ikke kun min, men efterhånden alles hverdag, er det ikke altid lige nemt. For med de sociale medier kommer debatterne om alt fra racisme og kønsdiskriminering til hvorvidt kjolen er hvid eller blå…

Og når jeg så en kedelig og regnfyldt tirsdag sidder og scroller igennem de nyeste feeds på Facebook og gang på gang falder over ligegyldige diskussioner, kan jeg simpelthen ikke lade være med at tænke, hvor helt igennem lavt nogle mennesker kan synke.

Indrømmet, jeg bliver ofte fanget af en ’interessant’ artikel og skal selvfølgelig også lige snuse til de heftige diskussioner, der sommetider opstår. For de er jo nærmest uundgåelig på de sociale medier. Men helt oprigtigt, så forstår jeg virkelig ikke hvem, der gider at bruge sin tid på diskussioner om fuldstændig ligegyldige emner – for det er som oftest dem, hvor diskussionerne er værst.

Kan folk ikke bare have lov at have sine holdninger uden at andre skal hakke dem ned med en uendelig mængde kommentarer? Eller endnu bedre: Bare holde dem for sig selv! Det er oftest mine tanker, når jeg scroller igennem de mange kommentarer. Og ja, jeg kan jo bare lade være.

Meeen, for der er et men! En sjælden gang imellem må jeg tage mig selv i at stoppe op ved bestemte emner og diskussioner og kigge en ekstra gang. Emnet er kønsdiskriminering og tanken er meget tydelig: Dét skal h*n ikke slippe afsted med! Og så får den ellers ikke for lidt.

Bevar mig vel, det er hverken når vi taler om kvindefitness eller mandeyoghurt. For helt ærligt, skal der virkelig ikke mere til at hidse folk op? Og nej, jeg prøver bestemt ikke at ramme feministerne derude – hverken de kvindelige eller mandlige – jeg ville faktisk gå så vidt til selv at betegne mig som én. Men hvis folk virkelig ikke har mere at gå op i burde de måske holde sig fra at kommentere på de sociale medier.

Og det er her moralen kommer ind; For jeg kunne da aldrig finde på at hidse mig op over overskriften ”En rigtig mandeøl”. Men på den anden side, hvis nogen én gang til fortæller mig, at kvinder ikke kan køre bil eller ikke hører til i militæret, så skal de nok få deres synder at vide. Den indre feminist kommer frem, og jeg må ærligt indrømme, at temperamentet ikke er på det acceptable niveau og den engleagtige moral for længst er væk.

Fik jeg sagt at min moral intet fejler? For som bekendt er moral godt og så må dobbelt moral jo være dobbelt så godt? Eller …

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes about family