Rutsjebaneturen fortsætter!

Ligestilling min bare: Kvinderne skal fremmes!

Feminisme

Ja jeg må nok krybe til korset og bekendtgøre, at jeg har en vis dobbeltmoral. Og jeg VED, at jeg bestemt ikke er den eneste. Normalt er det heller ikke sådan, jeg vælger at se på tingene, men denne gang må jeg ærligt indrømme, at det er sådan det er.

Jeg taler (igen) om ligestilling mellem mænd og kvinder på arbejdsmarkedet, som jeg af flere omgange HAR drøftet herinde. Nu erindrer jeg ikke, om jeg før har nævnt kvindekvoter (eller mandekvoter for den sags skyld), men jeg kan fortælle, at det normalt IKKE er noget, jeg går ind for. Kvinderne skal jo ikke bare sidde på topposterne eller i bestyrelserne eller lignende alene på baggrund af det faktum, at der er kvinder. Nej, de skal sidde der fordi de i mange tilfælde er mindst lige så kompetente som de mænd, der bliver valgt. Så kvoter, nej tak! Det er dog her min dobbeltmoral pludselig spiller ind.

For når det kommer til det snarlige amerikanske valg har jeg en lidt anderledes holdning. Her kan man selvfølgelig ikke tale om kvoter – det ville jo være helt hen i vejret. Men man kan alligevel tale om det faktum, at der ALDRIG har siddet en kvindelig præsident. Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke er den, der følger mest med i præsidentvalget, men lidt og en meget vigtig ting (synes jeg) har jeg dog hørt. Der er en KVINDE, der stiller op!

Hun hedder Hillary Clinton, hvis nogen overhovedet skulle være i tvivl. Og jeg kan simpelthen ikke lade være med at tænke, at det ville være helt igennem fantastisk, hvis hun vandt. Fordi hun er kvinde! Og det er ikke sådan ligestillingskampen burde være, men det er (desværre) sådan den ofte er. Og jeg vil vædde mine nye yndlingsstiletter på, at det er det samme som jeg tusindvis af kvinder tænker, når de skal stemme til præsidentvalget. Og dermed vil tusindvis af kvinderne i USA komme til at stemme på Clinton alene på baggrund af hendes køn. Men som sagt, lige i denne situation ville jeg være ovenud begejstret, for det er præcis hvad jeg ville have gjort, hvis jeg havde noget at skulle have sagt til dét valg. Hun vil jo være den første kvindelige præsident i USA: Det er ét skridt i den rigtige retning for ligestilling!

Men det er måske bare mig,  der mener det?

 

– MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rutsjebaneturen fortsætter!