Hvor blev ugen af?

Kærlighed & Had

d8b40046afd7bf39bfc6db6f96f95362

Har I nogensinde hadet jeres forældre sådan rigtig inderligt? Det tror jeg de færreste har – i hvert fald sådan ’for real’.

Jeg kan huske, at jeg i folkeskolen skrev en stil med temaet ’forældre’. Man skulle skrive om følelserne, oplevelserne, alle de gode ting og alle de dårlige. Jeg kan huske, at jeg skrev, at man til tider hader sine forældre. Min lærer forklarede mig, at hun syntes, at det var et meget hårdt ord at bruge. ’Hader’. Jeg fik dog 10 for stilen, så noget må jeg have haft fat i. Og på daværende tidspunkt tænkte jeg ikke så meget over det, for selvfølgelig kunne man da hade sine forældre indimellem. Der er gået mange år og mange skænderier og diskussioner siden.

Men pointen, og noget jeg til tider oplever, er, at man kan komme så langt ud i en diskussion, at man føler, at hadet er den eneste udvej – det er det nemmeste. Nemmere end at blive såret over den andens hårde ord. Men inderst inde er det jo ikke noget, man mener, når man smækker hårdt med døren og råber: ”jeg hader dig!”

For at referere til min yndlingsserie for tiden, ’Desperate Housewife’, så siger vores alle sammens super husmor, Bree Van De Kamp, noget til sin søn, da han fortæller hende, at han hader hende, som jeg synes er meget sigende:

”The opposite of love isn’t hate. It’s indifference. And if you hate me, that means you still care, and we’re still connected …”

Og hvor er det sandt. For kærlighed og had er bestemt ikke modsætninger. Had er et forsvar, fordi man er bange for selv at blive såret. Et udtryk man bruger, når man ikke føler, at man har andre muligheder. Så selvom det kan lyde hårdt, så er det slet ikke sådan, det er ment. I hvert fald ikke hvis I spørger mig. For kærlighed og had kan sagtens gå hånd i hånd, og der er ikke langt fra det ene til det andet. Og når man tænker over det, så ville det være meget værre, hvis en person fortalte én, at man var fuldstændig ligegyldig.

Så til alle mine læsere – og især mine kære forældre – så hader jeg jer kun en lille smule engang imellem. Og det skal der vist være plads til, for resten er ren kærlighed.

Rigtig glædelig jul!

 

– MissConradsen

2 kommentarer

 • Pia Conradsen

  Da fik du godt nok tårerne frem hos mig, det er så sandt som det er sagt. Vi kan indimellem være rygende uvenner og der bliver også sagt nogle ting, som indimellem kan såre én dybt. Men jeg ved også at vi hurtigt bliver gode venner igen, så uanset hvad vil vi altid elske dig og du vil altid kunne komme til os, hvis der er behov for det.
  Din mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissConradsen

   Jeg elsker også dig mor – ja, jer begge to jo 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor blev ugen af?