Forsinket fastelavnsfest

Hjemmelavet citronmåne

2017-04-18-17-33-27

Citronmånen. Den gule, halve kage med smag af citron vi alle elsker – eller elsker at hade. Om ikke andet synes jeg, at den er lækker. Så hvorfor ikke lave den selv. Som bonus får man en hel ‘måne’, når man selv laver den, hvilket betyder ekstra kage at smovse. Så bliver det altså ikke ret meget bedre.

2017-04-14-21-29-46

Opskrift

150 g blødt smør

150 g sukker

3 æg

2,5 dl tykmælk

250 g mel

1 tsk. vaniljepulver

2 tsk. bagepulver

1 citron

250 g flormelis + kogende vand (til glasur)

Revet citronskal

 

Start med at tænde ovnen på 150 grader (varmluft). Sæt så smørret i mikroovnen i nogle sekunder til det bliver blødt (ikke smeltet). Pisk derefter smør, sukker og vanilje med en elpisker. Tilsæt herefter æggene et af gangen og pisk godt imellem dem. Skyl så citronen og giv skallen. Pres citronsaften og tilsæt halvdelen i den piskede masse. Resten af citronsaften gemmes. Tilsæt så tykmælk. Bland til sidst bagepulver med melet og tilsæt det til dejen. Rør til det er uden klumper.

Pensl så et tærtefad eller en springform (cirka 22 cm i diameter og minimum 5 centimeter i højden). Hæld dejen i og bag nederst i ovnen i omkring 35 minutter. Kagen skal være gylden og dejen må ikke hænge fast, når der stikkes en kniv eller lignende i.

Så snart kagen er ude af ovnene pensles den anden halvdel af citronsagten på, så det kan trænge ned i kagen. Lav glasuren og fordel den på den afkølede kage. Drys til sidst den revne citronskal på kagen.

resized_20170414_170429

– MissConradsen 

 

Følg gerne bloggen på Facebook: HER

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forsinket fastelavnsfest