Havregrynsmuffins med nougat
Så har min mor været igang igen. Ja jeg holder ufrivilligt lidt pause fra bagningen, fordi jeg som tidligere nævnt sidder begravet med bacheloropgaven. Men så er det jo godt at andre kan springe til – trods opråb om slankekure og ‘holden igen’. Meeen, med havregryn i er de vel næsten sunde? Eller noget… De kommer i hvert fald her. Jeg vil dog nok anbefale finvalsede havregryn i stedet for de grovvalsede. Men det er jo smag og behag.
Og nu vi taler om min kære moder, så har hun fødselsdag i dag! Så mon ikke der også falder lidt kage af og bliver glemt alt om slankekure og bikiniklar krop 😉
Opskrift til 12 stk
2,25 dl mælk, tykmælk eller kærnemælk
125 g havregryn
Saft fra 1 appelsin
1 æg
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
125 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
50 g marcipan
50 g nougat i tern
Topping: Perlesukker og mandelflager
Læg havregrynene i blød i mælken/tykmælken i 5-10 minutter. Bland appelsinsaften i. Tilsæt derefter æg, sukker, vaniljesukker og smeltet smør og rør det godt sammen – en el-pisker er ikke nødvendigt. Bland så kardemomme, natron og bagepulver sammen med melet og rør det i dejen lidt af gangen. Skær marcipanen ud i tern og bland det i. Fyld derefter muffinsformene halvt op med dej, læg et stykke nougat i og top med én spiseskefuld dej, så nougatten bliver dækket. Pynt med lidt perlesukker og mandelflager og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader varmluft til de er gyldne.
– MissConradsen
Følg gerne bloggen på Facebook: HER
Ingen kommentarer endnu