Torsdagstip #2: Til dig med pladsmangel

Fødselsdagsbrownie

2017-02-23-13-27-51

Min svigerfar havde fødselsdag i weekenden, og vi skulle selvfølgelig en tur på besøg. Og hvad ønskede han sig så? Som alle mænd på hans alder ikke så meget, men kage ville han gerne have. Så kage skulle han få! Med kun omkring en time til at bage skulle opfindsomheden være hurtig, og der var ikke noget med at vente fire timer på karameltopping eller lignende. Så brownie det blev! Endda pyntet med noget, der skal forestille et ‘TILLYKKE’ skrevet med stjerner klistret til glasur.

Og undskyld for de dårlige billeder – jeg nåede ikke at tage nogle bedre inden kagen var væk!

2017-02-23-21-39-48

Opskrift

150 g smør

3 dl sukker

1½ dl hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

½ tsk. salt

4 spsk. kakaopulver

2 æg

Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Smelt så smørret i en gryde og lad det køle (jeg smeltede det i mikroovnen, hvilket fungerede ganske glimrende). Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. I en anden skål piskes æggene let sammen og smørret blandes i. Tilsæt så de tørre ingredienser og rør grundigt. Hæld derefter dejen i en springform og bag kagen i 18 minutter. Den skal stadig være klistret i midten.

Jeg valgte dog at lave dobbeltportion, da min springform var en smule større og dermed skulle den også have en del længere tid i ovnen – faktisk hele 12 minutter længere. Så hvis I bare laver enkeltportion må I jo prøve jer lidt frem… Eller gå ud fra hvad der står i den oprindelige opskrift 😉

2017-02-23-13-27-13

(Opskriften er lånt fra femina.dk)

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdagstip #2: Til dig med pladsmangel