Sunday quotes about trust

Er vi blevet for etisk korrekte?

tumblr_lnoy9wMQrM1qhigt0o1_500

Med overskriften taler jeg om forældre (og dermed ikke så meget ’vi’, men nærmere ’de’). Det handler simpelthen om, at tiderne har skiftet og samfundet ændret sig, og i takt med dette også forældrene og deres holdninger til, hvad deres børn har godt af og modsat helst skal holdes fra. Specielt ’hvad de skal holdes fra’ er blevet det helt store samtaleemne, der med jævne mellemrum også dukker op i medierne.

Man kan jo efterhånden ikke vise børn noget mere uden, at en etisk korrekt forældregruppe skal begynde at diskutere, hvorvidt det egentlig er sundt for barnet at se eller lytte til det. Og jeg må da ærligt indrømme, at jeg langt fra er det mest etisk korrekte menneske, der findes, og derfor er det mig også en gåde, hvordan og hvorfor i al verden så mange voksne er blevet så ’overmoralske’. Det jeg har i tankerne er det nyeste påfund for ting, der er skidt for børn: At se Disney-klassikeren ’Dumbo’. Førnævnte forældregruppe (en smule generaliserende og fordomsfuld, I know) hyler op om, hvordan den indeholder racisme, sex og alkohol, og derfor slet ikke er noget, der burde vises for børn. De tager jo skade!

Forældrene så dog selvsamme tegnefilm, da de var børn, og jeg tænker da ikke, at de har taget synderligt skade? Det skulle da lige være deres totale overbeskyttelse af deres afkom… Og ser man bare en smule realistisk på det, så er det de færreste børn, der lægger mærke til eventuelle seksuelle undertoner i udtalelser og lettere racistiske bemærkninger. Og hvis de gør? Ja, så er det en del af det samfund, vi lever i, og jeg tvivler stærkt på, at de tager nogen som helst skade af, at lære dette i en tidlig alder.

Så drop de overmoralske holdninger og lad jeres børn se Dumbo og alle de andre klassikere – præcis som I gjorde, da I var børn.

Og lad os så holde os fra emnet Barbiedukker og hvordan, forældre mener, at de påvirker deres børns kropsidealer negativt, for så er jeg ikke sikker på, at indlægget kan holdes inden for et overskueligt antal ord…

 

MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

2 kommentarer

  • Marianne

    Tja der findes da meget værre ting de kan se på Tv osv. Så som Nyhederne de er ikke altid for sarte sjæle. Så der kunne de jo passende begynde

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday quotes about trust