Så meget for de principper...

Endnu et opråb til det blødsødne Danmark

Dette er et emne jeg før har skrevet om, men ikke desto mindre et vigtigt emne, som virkelig kan få mig op i det røde felt og til at råbe op om uretfærdighed og svage systemer. Emnet er straf – eller nærmere mangel på samme i det danske retssystem. Sidst emnet var oppe her på bloggen, handlede det om, at straffene efter min mening er alt, alt for lave i Danmark, når det involverer andre mennesker. (I kan læse mere om det her, hvis I er interesserede). Men det er selvfølgelig ikke dét dette indlæg skal handle om. For det danske retssystem er ikke kun blødsødent, når det kommer til længden af straffen. Nej. De fejler også markant, når det kommer til selve straffen – dét at sidde i fængsel. For noget tyder på, at det i Danmark nærmere føles som et ferieophold end en straf…

Grunden til, at jeg igen synes, at dette er værd at diskutere her på bloggen, er, at der for nylig er kommet en beskrivelse op af netop, hvordan det er at være i fængsel. Beskrivelsen kommer fra Gerhard Trip, der som bekendt er en af de mænd, der misbrugte den unge pige fra Tøndersagen. Den lyder som på billedet nedenfor (avisudklip fra Ekstra Bladet):

15135904_1178718868847889_3736589227080182967_n

Og her er det, at jeg tænker: Det at han kun fik lidt over 2 år for sexmisbrug af en ung pige er én ting (og fuldstændig grotesk), men noget andet er, at han føler, at hans straf er fuldstændig overkommelig, og at fængselsopholdet føltes som derhjemme. ‘Som hjemme’ burde ikke ligefrem være en beskrivelse af et fængselsophold. Medmindre selvfølgelig at det hjem, der refereres til, består af et betonrum med gitter, hvor man er lukket inde det meste af tiden uden mulighed for fritidsinteresser og konstant kontakt med venner og familie. Men det tvivler jeg desværre stærkt på er tilfældet…  At han ydermere beskriver det som hyggeligt gør det langt fra bedre! Det burde OVERHOVEDET ikke være en beskrivelse man kunne bruge om de danske fængsler. Det skal IKKE føles som et hyggeligt afbræk fra hverdagen, det skal føles som en straf!

Men det lyder det nu langt fra som om det gør. Så kan vi ikke snart blive enige om, at DER SKAL GØRES NOGET! Denne her mand har begået et seksuelt overgreb på en lille, uskyldig pige. Han har krænket et andet menneske på en sygelig måde, der har givet ar på sjælen for evigt, og hans straf er én han selv synes er ‘hyggelig’. Det danske retssystem er simpelthen for blødsødent!…

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget for de principper...