Eksamenslæsning fra helvede!

Endnu en snak om ligeløn

Screen-Shot-2015-11-07-at-1.41.49-PM

Ja, nu er det endnu engang oppe at vende i medierne: Ligeløn mellem kvinder og mænd. Og endnu engang kan jeg simpelthen ikke lade være med at blande mig, for jeg mener simpelthen ikke, at det kan passe, at vi efter årtier med kamp for ligestilling stadig halter på så vigtigt et område, som vi jo må erkende, at lønningsområdet er. Er kvinder måske ikke lige så meget værd som mænd? Arbejder de ikke lige så hårdt? Og lige så godt? JO! Så hvorfor må vi stadig i 2016 erkende, at kvindernes løn generelt er lavere end mændenes – det hører jo ingen steder hjemme.

Min indre feminist dukker, som I måske kan fornemme, op, når emner som disse kommer i medierne. For er der noget, der kan få mit indre i kog, så er det spørgsmålet om ligeløn. Jeg ved da udmærket godt, at jeg ikke som sådan befinder mig på arbejdsmarkedet endnu (studiejob tæller vel næppe), og at det derfor ikke er noget, der påvirker mig direkte – men det nærmer sig da forude, og er der noget, jeg går op i, så er det uretfærdighed. Noget jeg bestemt ikke vil lide under. Jeg gør altid mit bedste på job. Jeg går altid 110% ind for det jeg laver og har både hjerte og hjerne med mig. Når jeg engang er færdig med min uddannelse, har jeg en uddannelse på præcis samme niveau som mine medstuderende – kvindelige som mandlige. Her for eksempel også min kæreste. Og det kan da på ingen måde passe, at han skal have en løn, der er højere end min – ikke som udgangspunkt i hvert fald.

Selvfølgelig skal lønnen ikke være lige bare for at være lige, og jeg ved, at mange af de undersøgelser, der viser skævvridninger mellem kvinder og mænds løn, ikke altid tager højde for det faktum, at kvinder og mænd oftest har forskellige typer jobs – og her er det jo klart, at der kommer nogle forskelle(?). Men det ændre ikke på, at der stadig er mange tilfælde, hvor mænd får en højere løn end kvinder på trods af, at de er uddannet på præcist samme niveau og har stort set samme job. Jeg siger ikke, at kvinder pludselig skal til at have en højere løn kun på baggrund af det faktum, at de er kvinder, for dette ville jo også være helt ude i skoven. Men lige løn for lige arbejde er der nu en del fornuft i – eller hvad?

Sammenligner man alligevel på tværs af ellers usammenlignelige jobs, så er der noget, der virkelig undre mig. For hvem har besluttet, at de bløde jobs, som kvinderne ofte varetager (sygeplejerske, pædagog, osv.) skal aflønnes omkring 20% lavere end de hårde jobs (håndværker, politimand, osv.), som mændene oftest er indehavere af? Er de jobs ikke lige så meget værd? Er uddannelsesniveauet på flere af uddannelserne ikke noget nær det samme? Arbejder kvinderne ikke lige så hårdt, selvom jobsene er såkaldte ’bløde’ jobs? Jeg tænker, at svaret er ’jo’ – og så giver det vel ikke meget mening, at de ikke er aflønnet på samme niveau?

Men det er blot mine tanker. Hvad tænker I om hele ’feminisme opråbet’ om ligeløn?

 

MissConradsen

 

Hvis I vil læse flere holdninger om alverdens ting, så følg mig gerne på Facebook: HER

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamenslæsning fra helvede!