Fit for fight #8

Elsk min krop – eller hold det for dig selv!

o-DEAR-KATE-570

Nu må vi simpelthen holde op med konstant at måle, veje og vurdere hinanden. Ja, jeg taler selvfølgelig om os kvinder – er det ikke rigeligt, at mændene gør det?

Nu da det lige har været Kvindernes Internationale Kampdag (tirsdag den 8. marts, hvis nogen skulle være i tvivl), så har jeg som de fleste andre hunkøn også en kommentar eller to – til kvindekroppen. For kampdagen handler IKKE kun om ligestilling mellem kønnene, men også om ligestilling kvinderne imellem. Og der kunne vi godt lære noget, når det kommer til vores kroppe. De kommer i alle former og størrelser, det må vi efterhånden have opfattet, og af en eller anden grund kan vi hverken slutte fred med vores egen eller andre kvinders facon.

Nu lyder jeg måske en smule generaliserende, men vi elsker at tænke tanker om og kommentere på andre kvinders kroppe, godt som dårligt – ja jeg kan da heller ikke frasige mig det – og nogen gange i så høj grad, at det tydeligt påvirker den pågældende kvinde. Jeg har læst flere blogs (og det har I da sikkert også), hvor bloggeren har fået at vide, at hendes bryster var for små, eller at hun var alt for tyk til en bestemt kjole. Ligeledes kan man tydeligt se de bebrejdende blikke, når en overvægtig kvinde spiser en is eller ifører sig en tætsiddende kjole, eller hvis en lettere undervægtige siger ’nej tak’ til kage. Tankerne kommer uanset, hvordan den anden kvinde ser ud – uanset om hun vejer et par kilo for lidt eller for meget. Dog er det oftest sidstnævnte, der er fokus på: Kvinderne med et par kilo for meget på sidebenene. Jeg lærte som så mange andre i en meget tidlig alder, at overvægt ikke er noget, man kommenterer på. Intet ”du er godt nok tyk” eller ”synes du ikke, at du skulle spise lidt mindre?”

Jeg hører bestemt ikke til kategorien ’tyk’, det ville være synd at sige. Jeg er fra naturens side udstyret med et misundelsesværdigt højt stofskifte, hvilket har resulteret i en forholdsvis petit krop. Det afholder dog langt fra folk fra at kommentere – og det undre mig. For hvorfor er det mere acceptabelt, at sige ting som ”wow du er tynd”, ”du har jo ingen bryster” og ”spis dog noget mad”, end det er at kommentere det modsatte på overvægtige piger? Det er mig en gåde. Bare fordi man er ’heldig’ at kunne spise, hvad man vil, betyder det ikke, at man altid er tilfreds. Ligesom med de større piger (ja næsten alle kvinder for den sags skyld), så har jeg da også ting, jeg gerne vil ændre. Jeg ville hjertens gerne have haft større bryster eller rent faktisk have haft et sæt hofter, men sådan er det ikke. Og det behøver der ikke kommenteres på – det skal jeg nok selv stå for. Ligesom alle andre selv står for deres kroppe. Alle har sine fordele og sine mindre gode dele, men vi må lære at elske det hele – både hos os selv og andre.

Og nu vi er ved de negative ord og kommentarer, så vil jeg inderligt gerne undgå betegnelsen ’tynd’. Det er jeg IKKE! Jeg er slank. Præcis ligesom det faktum, at dem der vejer 30-40 kilo mere ikke er fede. De er kvinder med masser af former og kurver, og hvem ved, måske de elsker det, præcis ligesom jeg elsker min krop (det meste af tiden). Og så er det altså ikke vores opgave at overbevise dem om det modsatte – det må man holde for sig selv.

 

MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fit for fight #8