Chokoladecupcakes med chokofrosting
Som altid er det jo bedst at have en undskyldning for at bage – er det ikke? Jeg finder i hvert fald altid én og denne gang var det (igen) fordi svigermor kom på besøg. Så der skulle bages. Sidst var jeg jo endt op med nogle katastrofale gummiagtige chokolademuffins, så denne gang ville jeg tage revanche. Jeg fandt en super lækker opskrift på chokoladecupcakes og en mindst lige så lækker opskrift på frosting dertil. Og resultatet? Det var mindst lige så lækkert! Ja jeg hørte da i hvert fald ingen klager, og har da bestemt også planer om at bage dem igen en anden gang. Måske med en anden topping for at variere det lidt…
Opskrift
Cupcakes
2 æg (3, hvis de er små)
180 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
90 g mørk chokolade
95 g smør
135 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1,3 ml mælk (cirka)
1/2 tsk. salt
100 g chokolade (hakket)
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en æggesnaps. Smelt derefter chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Lad det køle og rør det i æggemassen. Sigt herefter mel, kakao og bagepulver i dejen. Tilsæt mælk og salt og rør det godt rundt. Put herefter det hakkede chokolade i. Fordel til sidst dejen i muffinsformene.
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader (ikke varmluft). Jeg bagte dem i 15 minutter, men skal eventuelt have op til 20 minutter afhængig af ovn.
Frosting
4,5 dl flormelis
1,25 dl kakao
90 g blødt smør
1,5 tsk. vaniljesukker
3/4 dl lun mælk
Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme, hvorefter det puttes på de kølede kager.
(Opskriften på selve kagerne tager udgangspunkt i én fra livmartine.dk)
– MissConradsen
Følg bloggen på Facebook for flere opskrifter og andre ting og sager: HER
Ingen kommentarer endnu