Done - næsten i hvert fald! Hvad så nu?

Chokokaramel muffins

2017-06-04-18-43-54

Så har jeg langt om længe selv været i gang med bagningen igen. Og selvfølgelig blev det til en omgang chokolademuffins. Hvad ellers. De er dog piftet op med en god omgang karamel som ‘overraskelse’ i midten, hvilket bestemt ikke gør dem dårligere. Og så er de faktisk ganske nemme at lave, selvom det kan lyde en smule kompliceret. Karamellen, som jeg har brugt i midten, er tidligere blevet brugt, da min mor lavede nogle lignende muffins med choklade, karamel og kanelsom også var super lækre.

Jeg havde overvejet at lave en karamelfrosting dertil, men da de var færdige i ovnen var de hævet så meget, at jeg for det første ville synes det var synd at proppe yderligere top på, og for det andet nok også ville have en smule problemer med at få det til at blive på toppen. Så det må blive en anden gang. Opskriften får I her. Den giver cirka 13 store muffins.

2017-06-04-18-10-10

Opskrift

Karamel

1 dl fløde

125 g rørsukker

1/4 tsk. flagesalt

Kom sukker i en gryde ved middelvarme. Når det begynder at smelte skrues der en smule ned for varmen. Lad så sukkeret smelte helt. Tilsæt derefter fløde og salt og rør godt sammen. Lad det simre en smule. Det skal være tyktflydende når det er færdigt (og er blevet koldt). Dette kan testes ved at putte en teskefuld karamel i fryseren i nogle minutter. Når saltkaramellen er færdig tages den af varmen og sættes i køleskabet. Lav så muffinsdejen.

Muffins 

200 g mel

1,5 tsk. bagepulver

1,5 tsk. vaniljesukker

1/4 tsk. salt

120 g smør eller 1,4 dl flydende margarine

250 g sukker

2 æg

1,5 dl mælk

50 kakao

Start med at pisk sukker, æg og smør til en æggepunch. Tilsæt salt. Bland derefter mel, bagepulver og vaniljesukker i en separat skål. Tilsæt så skiftevis melblanding og mælk til ægge/smørblandingen. Kom til sidst kakaopulver i og pisk dejen godt (gerne med en elpisker.

Når dejen er færdig fordeles den i muffinsforme – de skal ikke fyldes helt op, da de hæver meget. Kom til sidst en lille teskefuld karamel i midten af hver af muffinsene som på billedet (kun halvdelen af karamellen skal bruges). Bag dem derefter i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter (ikke varmluft).

2017-06-04-17-40-43

Når muffinsene er færdige stilles de på en bagerist, hvor de køler lidt. Skær derefter en lille revne i toppen af muffinsene og dryp karamel deri med en teske. Hvis der stadig er lidt karamel tilbage (det havde jeg) kan det dryppes udover toppen af muffinsene. Jo mere karamel, jo bedre 😉

2017-06-04-18-43-32

– MissConradsen 

 

Følg gerne bloggen på Facebook: HER

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Done - næsten i hvert fald! Hvad så nu?