Fit for fight #11

Aarhus vs. Randers

Udklip

Nu befinder jeg mig jo en del i både Aarhus og Randers, da jeg flere gange om ugen jobber i Randers, og jeg jo læser (og halvt bor) i Aarhus. Og på baggrund af dette har jeg lagt mærke til nogle markante forskelle mellem de to byer…

  1. Uanset hvad tid på dagen, du beslutter dig for en strøgtur, er der ALTID mennesker i Aarhus – og dette gælder også FØR butikkerne åbner. Er det før klokken 16 i Randers, er der ikke et øje – det skulle da lige være, hvis det var fredag op til juletid eller lørdag i påsken, der er den eneste dag, hvor butikkerne har åbent – så går folk jo nærmest amok!
  1. Boligpriserne er vidt forskellige og af gode grunde – Aarhus er jo en universitetsby. Men at man kan få en lignende lejlighed i Randers til den halve husleje er nu alligevel næsten til grin.
  1. Med henblik på mit tidligere indlæg om fordommene om Randers, er der jo selvfølgelig det åbenlyse: Tøjstilen og valget af transportkøretøj. Det er ikke sjældent, at man ser en knallert med lidt for meget fart på i bybilledet i Randers – i Aarhus skal man kigge en del længere efter dem. Det samme gælder BMW’erne med skørter og tonede ruder. Det skulle da lige være, hvis man bevægede sig lidt for meget vest på.
  1. Der findes utallige parker og grønne arealer i Aarhus, som altid er fyldt med mennesker. Der findes dog også et par ’parker’ i Randers, men her er man ’heldig’, hvis man støder på en enkelt hundelufter eller én jogger på gennemgang (eller løb).
  1. Antallet af restauranter er også en klar forskel. I Aarhus er der hundredevis af cafeer, takeawaysteder og restauranter – noget for enhver smag og endda flere inden for samme genre. I Randers har vi et par kæderestauranter, et par stykker af de dyre kendinge og ellers to-tre cafeer and that’s it. Et sørgeligt udvalgt en lørdag aften inden en biograftur – eller når man bare ikke orker at lave mad.
  1. Mennesker man kender er der masser af i Randers – hvis ikke nogen man kender, så nogen man med stor sandsynlighed ved, hvem er. Selvom det er Danmarks femte største by, så virker den utroligt lille. Modsat kender jeg stort set ikke et øje i Aarhus, og sandsynligheden for at støde på én, jeg kender, er virkelig lille. Så det at møde én på strøget, man måske har set til en forelæsning eller engang mødte til en fest og egentlig ikke rigtig kender, er nærmest en vild oplevelse. Vildere er det, hvis man skulle ske at ’støde på’ en af de kendte hoveder fra tv eller musikkens verden, der en sjælden gang imellem også tager en strøgtur – dette ville aldrig ske i Randers.
  1. Sproget. For gud hvor trækker vi bogstaverne meget ud i Randers – ja jeg erkender mig gerne skyldig i at tale om bakkeeeeeer’n og såååårt. Aarhusiansk er helt, helt anderledes. Men jeg ved nu ikke om det er meget bedre?

Og jeg kunne sikkert finde på mange flere forskelle end ovenstående syv, men det må vente til en anden gang …

 

MissConradsen

 

Følg mig gerne på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fit for fight #11