Mit nye hjem!

Når skindet bedrager…

page1

… Ja det var hvad der skete, da jeg skulle bage muffins til svigermor kom på besøg. Jeg havde fundet en lækker opskrift på chokoladekage, som jeg havde tænkt mig at lave til muffins og pynte med lækker topping. Så det gjorde jeg. Og de blev faktisk ganske fine, som I kan se. Toppingen blev godt nok købt i det nærmeste supermarked, men viste sig at være ganske glimrende. Kagerne not so much. Jeg ved ikke hvad det var, der gik galt, men de mindede i højere grad om en skumsvamp eller en gummiand end om lækre muffins. Toppingen gjorde dog et bragt forsøg på at redde dem, meeeen det var nu ikke særlig vellykket.

Og hvad gør en klog kvinde så?

Jo, hun laver da de katastrofale kager om til intet ringere end: Studenterbrød. For det er jo noget med at de skal laves af kagerester. Noget der ellers sjældent er at finde her i huset. Men denne gang var der – i rigelige mængder. Kønne blev de dog bestemt ikke, som I nok kan se. Men til gengæld smagte de intet mindre end fantastisk. Ja det sagde min kæreste i hvert fald. Jeg var jo så uheldig, at jeg var blevet ramt af en forkølelse og derfor absolut intet kunne smage. Total spild af kage. Men I skal selvfølgelig ikke snydes for selv at teste opskriften, der kan redde enhver kagekatastrofe…

page1

 

Opskrift: Studenterbrød 

Bund:

150 g mel

75 g flormelis

75 g smør

1 æg

Bland mel og flormelis. Smulr smørret deri. Saml derefter det hele med ægget. Lad det hvile i 30 min.

Imens laves romkuglemassen.

Romkuglemasse:

500 g kagerester (cirka)

2 spsk. kakaopulver

2 spsk. romessens

Hindbærmarmelade

Smulr kageresterne i en skål. Tilsæt kakaopulver og romessens og pisk massen. Tilsæt hindbærmarmeladen for at give lidt ekstra smag og for at samle massen. Tag eventuelt hænderne i brug (det er SÅ meget nemmere end at bruge maskinen).

Når dejen/bunden har hvilet i 30 minutter skal det rulles ud til et tyndt firkantet lag (omkring 0,5 cm). Jeg lavede min 20×30. Den bages herefter i 10 minutter ved 200 grader. Lad den herefter køle.

Når bunden er kølet fordeles et lag hindbærmarmelade på bunden. Derefter fordeles romkuglemassen i et lag på 2-3 cm. Her kan eventuelt bruges en bageform eller et fad for nemmere at lave kanterne lige (læg bagepapir i fadet/formen, læg bunden deri og påfør massen). Skær herefter kagerne ud (cirka 5×5 cm).

Påfør glasur og krymmel.

Kan opbevares en uge i køleskabet.

(Opskriften tager udgangspunkt i én fra madenimitliv.dk)

 

– MissConradsen

 

Følg gerne bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit nye hjem!