Lækre og nemme studenterbrød
Det er ikke første gang, og det bliver bestemt heller ikke sidste gang, at jeg klasker en portion studenterbrød sammen. For de ER altså bare lækre. Eneste problem ved dem er faktisk, at de kræver, at man har noget gammelt kage. Jer der kender mig og har læst med på bloggen ved jo, at sådan noget forsvinder ret hurtigt herhjemme… Meeeen, det lykkedes os dog alligevel at have lidt i overskud efter at min kæreste (ja, han kan også!) havde bagt en hel bradepande til et arrangement. Og så skulle der laves studenterbrød! De er som sagt før blevet lavet, men jeg må nok erkende, at erfaring gør godt. De blev i hvert fald en del pænere her anden gang. Men nu er det jo heldigvis ikke udseendet, men smagen der er det vigtigste 😉
Opskrift
Bund:
150 g mel
75 g flormelis
75 g smør
1 æg
Bland mel og flormelis. Smulr smørret deri. Saml derefter det hele med ægget. Lad det hvile i køleskabet i 30 min.
Imens laves romkuglemassen.
Romkuglemasse:
500 g kagerester (cirka)
2 spsk. kakaopulver
2 spsk. romessens (eller mere!)
Hindbærmarmelade
Smulr kageresterne i en skål. Tilsæt kakaopulver og romessens og pisk massen. Tilsæt hindbærmarmeladen for at give lidt ekstra smag og for at samle massen. Tag eventuelt hænderne i brug (det er SÅ meget nemmere end at bruge maskinen).
Når bunden har hvilet i 30 minutter skal det rulles ud til et tyndt firkantet lag (omkring 0,5 cm). Jeg lavede min cirka 20×30. Den bages herefter i 10 minutter ved 200 grader. Lad den herefter køle.
Når bunden er kølet fordeles et lag hindbærmarmelade på bunden. Derefter fordeles romkuglemassen i et lag på 2-3 cm. Her kan eventuelt bruges en bageform eller et fad for nemmere at lave kanterne lige (læg bagepapir i fadet/formen, læg bunden deri og påfør massen). Skær herefter kagerne ud (cirka 5×5 cm).
Påfør glasur og krymmel.
Kan opbevares en uge i køleskabet.
(Opskriften tager udgangspunkt i én fra madenimitliv.dk)
– MissConradsen
Følg bloggen på Facebook: HER
Ingen kommentarer endnu