Du ved du er flyttet hjemmefra: All around udgaven

Konfekt-kage: Mazarinkage med appelsin og knasende nødder

2017-02-01-15-29-36

Okay, rigtig konfekt-kage er det jo nok ikke. Men hvad ville det egentlig også være? At den så smager som et stykke super lækkert julekonfekt er en helt anden sag – for det gør den. Det resulterer dog ikke i, at man kun kan spise et lille stykke, som man jo typisk gør med konfekt. Så er I advaret. Det var én min mor havde bagt, fordi jeg kom hjem på weekend, og jeg kan fortælle, at den forsvandt ganske hurtigt. Over halvdelen var væk allerede første aften – og vi er altså kun tre i familien. Men hvad pokker, når det er godt skal det jo spises. Som appetitvækker kan jeg fortælle, at den indeholder både marcipan, nougat og appelsin – de absolutte yndlingsingredienser fra konfektens verden.

2017-01-27-19-33-59

 

Opskrift

150 g marcipan

150 g sukker

150 g smør (blødt)

3 æg

75 g mel

Skal fra 1 appelsin

½ tsk. stødt kanel

190 ml piskefløde

115 g nougat

30 g hasselnødder

 

Mazarinbunden: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk marcipanen (der skal rives) og sukker sammen i en skål. Tilsæt smør mens der piskes. Pisk herefter ét æg i af gangen. Vend så mel, appelsinskal og kanel i massen. Hæld derefter dejen i en smurt spring, hvor bunden er beklædt med bagepapir (omkring 20 cm i diameter – vi brugte dog en 24 cm). Sæt kagen i ovnen og bag i cirka 30 minutter. Lad derefter kagen køle.

Toppingen: Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak imens nougaten og kom det i en skål. Hæld derefter den varme fløde over nougaten og lad det køle 1 minut. Pisk derefter, så nougaten smelter helt sammen med føden. Lad det køle inden det dækkes til og sættes i køleskabet natten over.

Pynt: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rist derefter de hele hasselnødder i ovnen i cirka 10 minutter. De skal være gyldne, men ikke brændte, og den brune ‘hinde’ skal kunne løsnes. Hæld derefter hasselnødderne ud på et viskestykke og nulr ‘hinderne’ af.

Samling: Pisk nougatfløden til en let skum og fordel den på kagen. Skær hasselnødderne midt over og drys det over kagen sammen med revet appelsinskal. Done!

2017-02-01-15-29-44

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook for mange flere opskrifter og andre sjove indslag: HER

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du ved du er flyttet hjemmefra: All around udgaven