Torsdagstip #1: Til dig der elsker lister

Chokokanel muffins med saltkaramel

2017-02-21-14-50-37

Så er den gal igen: Jeg har været hjemme på besøg. Og som altid stod mor klar med friskbagt kage. Ja jeg klager ikke! Denne gang var det (endnu) en ny opskrift, hun havde støvet frem bestående af intet ringere end chokolade muffins med saltkaramel skudt IND I DEM! Lyder det lækkert? Jamen så får I da lige opskriften her…


2017-02-18-14-42-51

 

Opskrift

Salkaramel

1 dl fløde

125 g rørsukker

1/4 tsk flagesalt

Kom sukker i en gryde ved middelvarme. Når det begynder at smelte skrues der en smule ned for varmen. Lad så sukkeret smelte helt. Tilsæt derefter fløde og salt og rør godt sammen. Lad det simre en smule. Det skal være tyktflydende når det er færdigt (og er blevet koldt). Man kan eventuelt teste ved at tage en teskefuld karamel og sætte den i e lille skål i fryseren. Efter et par minutter skal det være tyknet, hvis konsistensen er som den skal være. Når saltkaramellen er færdig tages den af varmen og sættes i køleskabet. Lav så muffinsdejen.

Muffins

250 g sukker

3 æg

250 g finthakket mørk chokolade

150 g smør

150 g hvedemel

1 vaniljestang

1 tsk kanel

2 dl mælk

1/2 tsk. salt

1 1/2 tsk. bagepulver

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland disse med sukkeret. Pisk så sukker og æg sammen til en luftig masse. Smelt derefter smør i en gryde ved lav varme. Tag den så af og rør chokoladen i det smeltede smør. Rør til chokoladen er smeltet. Herefter røres chokoladesmørblandingen i æggesnapsen og der tilsættes mælk. Bland så mel, salt, kanel og bagepulver sammen i en skål for sig selv. Derefter røres det hele i chokolademassen.

Fordel til sidst dejen i muffinsforme (cirka 12 styk) – de skal gerne have en vis tykkelse eller stå i en fast form, så de ikke flyder ud. Kom karamellen i en sprøjtepose og kom et dryp karamel i midten af hver muffin. Kun omkring halvdelen af karamellem skal bruges. Bag så kagerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter. Når de er færdige skal de køle en smule før der med en lille kniv laves et lille hul i midten af alle muffins. I hullerne fyldes en god klat karamel. Drys til sidst de færdige muffins med saltflager.

Tip: Kanel kan undlades, hvis man ikke er så meget for kanelsmagen.

2017-02-21-14-50-47

 

(Opskriften er lånt fra valdemarsro.dk)

 

– MissConradsen 

 

Følg bloggen på Facebook: HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdagstip #1: Til dig der elsker lister